Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies
Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies

Door CHIGO, 25 maart 2022

Koel de zomer in? Schaf op tijd een airco aan om je huis koel te houden

Niets is vervelender dan een snikheet huis in het midden van de zomer. Wil je in de zomer je huis koel houden? Schaf dan op tijd een airco aan! Midden in de zomer hebben aircoleveranciers het smoordruk, waardoor de wachttijden enorm oplopen. Hoe langer je moet wachten, hoe meer de warmte in huis ophoopt. 

Als je vóór het hoogseizoen een offerte aanvraagt, zorgen wij voor een scherpe prijs. Dat is beter voor je portemonnee én je gezondheid. Want een te warm huis en te warm bed, heeft serieuze gevolgen voor je gezondheid. 

Ontdek hier de gevolgen van een te warm huis én wat je kunt doen om je huis koel te houden in de zomer.

Te warm in bed? 

Het te warm in bed hebben kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid. Een te warme slaapkamer zorgt er namelijk voor dat het langer duurt voordat je in slaap valt, je sneller wakker wordt en dat je onrustig slaapt

Al deze dingen zorgen er voor dat je minder slaapt en dat de kwaliteit van slapen minder wordt. Na een paar nachten slecht te hebben geslapen ga je dit overdag merken. Je bent vermoeid, hebt een mindere concentratie en vergeet sneller dingen. Een airco in je slaapkamer zorgt voor een gezonde slaapkamertemperatuur

De ideale slaapkamertemperatuur

De ideale slaapkamertemperatuur is 16 graden. In de zomer is het soms behoorlijk lastig om je slaapkamer op een aangename temperatuur te houden. Zeker wanneer de zon tot 's avonds laat op je slaapkamerraam schijnt. Wanneer je een airco in je slaapkamer twee uurtjes van tevoren aanzet, zorg je voor een gezonde en aangename temperatuur.

Luchtvochtigheid laten dalen door een airco

Naast een goede temperatuur in je slaapkamer, is de luchtvochtigheid ook belangrijk voor een gezonde slaap. Onze airco’s doen de luchtvochtigheid dalen bij benauwd weer. Zo heb je geen last meer van een plakkend bed, terwijl je slaapkamer ‘s nachts een gezond luchtvochtgehalte heeft.

Geen last meer van vliegen of lawaai

Een ander groot voordeel van airco’s is dat muggen een hekel hebben aan een airco. Met een airco heb je dus geen last meer van gezoem. Daarnaast hoef je bij een airco geen ramen meer open te houden ‘s nachts. Hierdoor heb je ook minder last van geluiden van buiten. 

Airco op afstand bedienen

Bij CHIGO Airco verkopen we ook airco’s met een WIFI app. Met deze app kun je op afstand de airco aanzetten en bedienen. Ideaal voor wanneer je twee uur voor het slapen gaan nog niet thuis bent. 

Kan ik mijn hele huis koelen met een airco?

Wanneer je een airco-unit op de overloop of zolder laat installeren, is dit vaak genoeg om je hele huis te koelen naar een aangename temperatuur. Dit komt vooral door de luchtvochtigheid die daalt. Een hoge luchtvochtigheid zorgt namelijk voor een broeierig en plakkerig gevoel. 

Veel van onze klanten laten 3 aircosystemen installeren. Op die manier kun je namelijk verschillende ruimtes op een specifieke temperatuur zetten. Vooral als verwarming is deze mogelijkheid ideaal. 

Airco combineren met verwarming

Onze airco’s zijn ook uitgevoerd met een warmtepomp. Op deze manier maak je het hele jaar optimaal gebruik van een airco. Bovendien kan verwarmen met een airco wel meer dan € 3.000 per jaar opleveren!Meer? Lees artikel over bezuinigen op gas.

Alle airco’s van CHIGO Airco zijn uitgevoerd met een energiezuinige warmtepomp met een A++ energielabel. Deze energiezuinigheid is goed voor het milieu en scheelt jou in de energiekosten. 

Maakt een airco lawaai?

Nee, onze airco's zijn fluisterstil. Dat geldt zelfs voor de buitenunits; ook deze maken amper lawaai. Daarnaast voldoen al onze airco’s aan de wettelijk bepaalde geluidseisen die zijn toegestaan in buurten en steden. 

Is een airco zelf te installeren?

Bij het installeren zijn er een aantal zaken die je zelf kan doen. Bijvoorbeeld gaten in de wand boren of het leggen van de leidingen en kabels. Een airco moet wel altijd worden gecontroleerd door een F-gassen erkend bedrijf, voordat deze in gebruik wordt genomen. Dit is wettelijk vastgelegd, om lekkages van koudemiddel te voorkomen. Deze stoffen zijn namelijk milieu belastend. Neem contact met ons op en laat je airco controleren bij CHIGO Airco!

Advies kiezen van een airco

Wil je graag je huis koel houden in de zomer? Schaf dan op tijd een airco aan! Bij CHIGO Airco helpen we je graag bij het uitkiezen, monteren, controleren en onderhouden van je nieuwe airco. Daarnaast bieden we je een volledige garantie van 2 jaar. Sluit je gelijk een jaarlijks onderhoudscontract bij ons af? Profiteer dan van onze 5-jarige garantie! 

Wil je meer informatie over onze airco’s? Neem contact met ons op!