Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies
Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies

Helpdesk

Het systeem draait, maar er komt geen koude lucht uit mijn airco. Wat moet ik doen? 

  • Staat de afstandsbediening door middel van ‘mode’ geselecteerd op koelen? 

  • Is de ingestelde temperatuur wel lager dan de kamertemperatuur? (voorbeeld: kamertemperatuur 24°C - Ingestelde temperatuur 21°C ) 

  • Heeft u de stuurkabel juist aangesloten? Zowel op de binnen als de buitenunit de nummers 1 t/m 4 op de juiste manier aangesloten? Zo nee, bekijk dan snel de montagehandleidingen.

  • Heeft u de kranen op de buitenunit beide opengedraaid en het systeem volgens de voorschriften ontlucht? Zo nee, bekijk dan snel de montagehandleidingen.

Indien bovenstaande opties niet de juiste oplossing bieden is het systeem waarschijnlijk leeg. Dit wil zeggen dat het koudemiddel uw systeem verlaten heeft. Airco Klimaat Noord kan u systeem opnieuw vullen. Kijk voor monteurstarieven op www.chigoairco.nl of mail naar [email protected].

 

Na enkele minuten begint de timer lamp te knipperen. Wat moet ik doen?

Dit is een storingsmelding en dit betekent dat uw systeem geen koudemiddel meer heeft. Zet uw systeem uit, zodoende voorkomt u dat de compressor kapot draait. In het koudemiddel is namelijk ook een olie toegevoegd die de compressor smeert. Neem contact met ons op, zodat wij dit opnieuw kunnen bijvullen.

 

Er ontstaat ijsvorming op de koelleidingen en / of in de binnen-unit. Wat moet ik doen?

In het systeem is te weinig koudemiddel aanwezig, vanuit de fabriek is het systeem exact op de juiste hoeveelheid afgevuld. Heeft u de leidingen verlengd tot een lengte langer dan 8 meter? Heeft u te lang ontlucht? Heeft het systeem gelekt bij een van de aansluitingen? 

Mail naar [email protected], airco service kan het probleem verhelpen. Kijk voor monteurs tarieven op onze site.

 

Mag de buitenunit ook hoger geplaatst worden dan de binnenunit? 

Ja. Dit heeft geen enkele invloed op de werking van het systeem, zorg wel dat de condenswaterafvoer wel naar beneden afloopt. Indien het condenswater omhoog moet worden afgevoerd, kunt u er een condenswaterafvoerpomp tussen monteren.

 

Kan ik de koelleidingen ook verlengen? 

Ja. U kunt de leidingen tot 8 meter probleemloos verlengen. U dient daarvoor een leidingset en twee koppelingen te bestellen. Deze kunt u vinden in het menu onder producten. Heeft u langere leidingen nodig, dan dient het systeem bijgevuld te worden. Mail naar [email protected]

 

Wanneer moet ik mijn airco bijvullen?

Een airco verbruikt gemiddeld jaarlijks 10% van de koelvloeistof per jaar. Als er minder dan 70% koelvloeistof in de airco zit dan kan dit een storing veroorzaken. Het is daarom verstandig voor de levensduur van de airconditioner om jaarlijks deze te laten controleren. Door dit jaarlijks te doen voorkomt dit problemen en onderhoud aan de airco. 

Wilt u uw airco laten controleren op koelvloeistof? Maak dan direct een afspraak.

 

Hoe kan ik het beste mijn airco gebruiken?

Het is belangrijk dat u uw airco goed gebruikt. Dit voorkomt veel onderhoud en veel onnodig energieverbruik. Een airconditioner verbruikt jaarlijks veel energie en daarom is het verstandig om een airco alleen te gebruiken in de ruimtes die ook echt gebruikt worden. Daarnaast is het ook verstandig om overdag de ramen en zonwering dicht te laten overdag. Het is daarnaast verstandig om uw airco regelmatig schoon te maken. Hierdoor kan de airco optimaal gaan werken. Heeft u een vraag of wilt uw airco laten onderhouden, neem dan contact met ons op. 

 

Waarom moet ik mijn airco bijvullen?

Door uw airco bij te vullen zorgt u ervoor dat uw airco een langere levensduur heeft. Daarnaast voorkomt u dat uw airco een storing geeft. Een storing is niet alleen erg vervelend, maar kan ook later voor grote onderhoudskosten zorgen. Dit kunt u voorkomen door te zorgen voor goed onderhoud. Neem daarom contact met ons op voor het maken van een onderhoudsafspraak.

 

Welke airco heb ik nodig?

Dit is erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Het is belangrijk dat u de juiste airco kiest. Daarom komen wij graag met u in gesprek om de wensen en behoeftes van u te bespreken. Mail ons of maak een afspraak voor een intakegesprek.

 

Waar kan ik het beste mijn airco laten monteren?

Het beste is om uw airco zo hoog mogelijk te plaatsen. Warme lucht stijgt namelijk op, daarom werkt een binnenunit het beste op hoge plaatsen in uw kamer. Gekoelde lucht daalt vervolgens neer in de ruimte, hierdoor wordt de lucht optimaal verdeeld. Wilt u graag een airco plaatsen, maar weet u niet wat de juiste plek is neem dan contact met ons op. Vervolgens kunnen wij samen kijken naar de beste oplossing voor uw huis.

 

Hoe vaak heeft mijn airco onderhoud nodig?

Het is verstandig om uw airco jaarlijks te laten controleren. Uw airco zal hierdoor optimaal gaan werken en voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan. Maak nu een onderhoudsafspraak.

 

Kan ik mijn airco ook gebruiken als verwarming

De meeste airconditioners van tegenwoordig kunnen ook verwarmen. Kijk daarom goed voordat u een airco aanschaft of deze functie ook beschikbaar is voor uw airco. Twijfelt u of heeft u vragen hierover bel of mail ons dan. Wij helpen u graag verder. 

 

Welke airco’s zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten airco’s op de markt. Van mobiele airco’s tot binnen units. Het is belangrijk dat u de juiste airco uitzoekt voor uw type woning. Wij denken graag met u mee. Kom daarom met ons in gesprek om te kijken welke airco geschikt is voor uw huis.

 

Wat zijn de kosten van het bijvullen van de airco?

Het tarief voor het bijvullen van uw airconditioner is € 235,- ( incl. uurloon, voorrijkosten en materialen). Het is erg belangrijk voor de levensduur van de airco dat de koelvloeistof wordt bijgevuld. Door uw koelvloeistof op het juiste moment te laten bijvullen voorkomt u verdere problemen en foutmeldingen.

 

Wat maakt jullie uniek?

Wij bieden hulp aan veel bedrijven en particulieren. Onze monteurs zijn al geruime tijd gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en monteren van airco’s. Kom daarom met ons in gesprek en dan kunnen wij samen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Waar zijn jullie gevestigd?

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Roden. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het onderhouden, repareren en monteren van airconditioners. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten optimaal kunnen genieten van de beste airco’s en service. Wilt u ook een airco kopen kom dan met ons in gesprek, dan kunnen wij samen kijken naar de beste systeem voor u.

Neem contact met ons op!

Bel ons op

050 5020043
Review LogoWij scoren een op [email protected]

CHIGO Airconditioning

Exportweg 612
9301 ZV Roden
Nederland Bekijk op Google Maps