Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies
Professioneel personeel
Groot assortiment
Persoonlijk advies

Door CHIGO, 22 maart 2022

Hoge gasprijs? Verwarmen met airco bespaart kosten

Het valt niet te negeren; de gasprijzen zijn enorm gestegen. De hoge gasrekening is voor veel gezinnen een groot probleem. Zeker als  je vaak thuis bent, is het verwarmen van je huis naar een aangename temperatuur, haast onbetaalbaar. Je bent namelijk al snel € 5.000 of meer per jaar aan kwijt.

Kan dat ook anders?

In dit artikel laten we je zien hoe je tot wel € 3.500 per jaar kunt bezuinigen op gas. Daarnaast is verwarmen met een airco ook beter voor het milieu en kun je bij CHIGO Airco snel en gemakkelijk een betaalbare airco laten installeren.

Koelen en verwarmen met een airco

Veel mensen weten niet dat een airco kan verwarmen en koelen. Vaak als ze denken aan een airco, denken ze aan een apparaat dat koude lucht blaast. Hoewel deze functie erg handig is in de zomer, kan een airco dus ook fijn zijn in de winter. De prijs van een airco en verwarming in 1 ligt wat hoger, maar je hebt er het hele jaar profijt van. Daarnaast kun je bij het verwarmen met een airco duizenden euro’s bezuinigen op gas. Die airco heb je dus binnen no-time terugverdient. 

Hoeveel bespaar je bij het verwarmen met airco?

Hoeveel je precies bespaart bij verwarmen met airco, hangt af van je energiecontract en hoe warm je het thuis wilt hebben. om een goed beeld te geven van de besparing, laten we de kosten van verwarmen met een airco t.o.v. gas zien in een rekenvoorbeeld;

Een kuub gas kost momenteel rond de € 3, terwijl de kosten van elektriciteit rond de 40 cent per KW liggen. Verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur, waarbij je ongeveer 30 cent per uur betaalt. Om een tussenwoning te verwarmen, worden vaak 3 aircosystemen gebruikt. In totaal zijn de kosten van verwarmen met airco dus 90 cent per uur. 

Een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub, waardoor je dus tussen de 3 en 6 euro per uur kwijt bent.

Hoeveel bespaar je per jaar met een airco?

Een gezin van vier personen gebruikt ongeveer 1.700 kuub gas per jaar. Dit komt neer op een bedrag van € 5.100 per jaar. Wanneer dit gezin gebruik zou maken van 3 AC-systemen, zou dit  bedrag € 1.530 zijn. Dit is een besparing van € 3.570 per jaar!

Thuiswerken en airco

Aangezien velen tegenwoordig thuiswerken, moet thuis ook de verwarming aan. Hoewel veel werknemers hier een vergoeding voor krijgen, blijft het duur om de hele dag de kachel aan te hebben. Daarnaast is het zonde om het hele huis te verwarmen, terwijl je alleen een kleine, specifieke ruimte hoeft te verwarmen. Bijvoorbeeld alleen een werkkamer op zolder, of praktijk aan huis. Met een airco kan je kachel uit staan en verwarm je alleen de specifieke ruimte waar jij een aangename temperatuur wilt hebben.

Warmte van cv-ketel combineren met verwarmen met airco

Je kunt er ook voor kiezen om het verwarmen met een airco te combineren met het verwarmen door een cv-ketel. Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer te verwarmen naar een aangename temperatuur met een airco. De rest van je huis kun je vervolgens verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Met deze manier van verwarmen, kun je tot wel 30% bezuinigen op gas. 

Is verwarmen met een airco beter voor het milieu?

Het gebruik van een airco is altijd duurzamer dan het gebruik van een cv-ketel. Gas is een fossiele brandstof die bij verbranding een flinke hoeveelheid CO2 uitstoot. Dit is slecht voor het milieu. Hoewel grijze stroom ook niet goed is voor het milieu, blijft ook dan het gebruik van een airco duurzamer. Een airco verbruikt namelijk minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. Wat betreft duurzaamheid is groene stroom de beste oplossing. De airco verbruikt dan schone energie waarbij geen sprake is van CO2-uitstoot.

Verwarmen met airco en zonnepanelen

Het verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je namelijk niet te betalen voor de stroom van de airco. Gratis je huis verwarmen dus! Bij CHIGO Airco helpen we je graag om een airco aan te sluiten in combinatie met zonnepanelen. Neem contact met ons op voor vragen of meer informatie. 

Advies kiezen van een airco

Bij CHIGO Airco kun je terecht voor fluisterstille en betaalbare airco’s. We geven je ook graag een vrijblijvend advies bij het uitkiezen van een airco. We luisteren naar je wensen en zorgen voor een praktische, tijdbesparende en betaalbare oplossing

CHIGO is een full service bedrijf dat jou graag helpt met adviseren, uitkiezen, installeren en repareren van airco’s. Wil je zelf een airco installeren? Dit is ook mogelijk. Wij komen dan alleen nog langs om te controleren of dit juist is gedaan. Als alles is gecontroleerd mag je de airco volgens de wet aanzetten. Neem contact met ons op voor meer informatie!